Brian minter: klimaatrealiteit dicteert de behoefte aan meer warmte en droogte tolerante planten

Brian Minter: Klimaatrealiteit dicteert de behoefte aan meer warmte en droogte tolerante planten.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen direct naar je inbox.

Begin je dag met Zonsopgang, direct naar je inbox gebracht.

Brian Minter: Klimaat realiteit dicteert de behoefte aan meer warmte en droogte tolerante planten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Klimaat realiteit dicteert de behoefte aan meer warmte en droogte tolerante planten.

Brian Minter: Klimaat realiteit dicteert de behoefte aan meer warmte en droogte tolerante planten.

Jarenlang, bij het kiezen van planten, beschouwden we alleen koude tolerantie voor de winter overleving, maar nu warmtetolerantie moet deel uitmaken van de vergelijking.

Coreopsis zijn warmteliefhebbers en bieden betrouwbare kleur.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

De droogte en hitte die we deze zomer hebben ervaren zou ons allemaal moeten motiveren om de levensvatbaarheid van onze huidige landschappen te evalueren. Hebben we de juiste planten voor de huidige klimaat realiteit?

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Het recente weerpatroon van overmatige hitte en langere perioden zonder regen betekent dat we meer warmte en droogte tolerante planten in onze tuinen nodig hebben. Jarenlang, bij het kiezen van planten, hebben we alleen rekening gehouden met koude tolerantie voor de winter overleving, maar nu warmtetolerantie moet deel uitmaken van de vergelijking.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Klimaat realiteit dicteert een behoefte aan meer warmte en droogte tolerante planten.

In stedelijke gebieden, afhankelijk van een aantal factoren, de gemiddelde temperatuur is overal van twee tot vier graden Celsius warmer dan het platteland. Dit is de reden waarom stedelijke bosbouw en het koeleffect van bomen wordt zo'n kritische kwestie. Als je dont hebben airconditioning, en de meeste mensen dont, de juiste boom op de juiste plaats kan het equivalent zijn van vier airconditioners werken acht uur per dag.

Spirea's zijn droogteverdraagzaam en bieden een uitstekende kleur.

Helaas zijn er veel bomen geplant op uitdagende locaties. Velen zijn ook niet goed geplant, en hun wortels kunnen niet diep genoeg groeien om ze meer water zelf voldoende te maken. Bij het planten van bomen, is het de truc om een diep plantgat te bieden, gevuld met goede bodem, zodat een goed wortelsysteem zich kan ontwikkelen, en de wortels kunnen diep gaan en hun eigen water te krijgen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Het is ook belangrijk om na te denken over de rest van de bewoners op deze planeet, met inbegrip van vogels en andere belangrijke wilde dieren. We verliezen zo veel heilzame insecten als het is, zonder de extra stress van overmatige hitte. Als we temperaturen dicht bij 50C, bijen, bijvoorbeeld, zijn uitgeschakeld. Zelfs de hitte die we ervaren in juni veroorzaakte ernstige problemen voor veel imkers en hun netelroos. Iets zo eenvoudig als koelende bomen en ondiep water in een vogelbad kan helpen vogels, bijen en andere bestuivers.

Brunna's zijn uitstekend voor droge, schaduwrijke gebieden.

Een zorgvuldig doordacht landschap, zelfs in kleine ruimtetuinen, kan een kritische habitat bieden voor een breed scala aan schepsels. Veel nieuwe boomsoorten hebben een smallere, zuilvormige vorm, waardoor ze mooi passen in strakkere ruimtes, maar ze kunnen nog steeds groeien 8 tot 12 voet breed en bieden privacy, koeling en wilde dieren habitats.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Voor warme, zonnige gebieden, een meer xeriscape benadering is waarschijnlijk de weg te gaan. Door het gebruik van zeer droogte tolerante planten, zoals potentilla's, spirea's, gentianen en steriele dwerg buddleias, kunt u nog steeds uitstekende textuur en kleur bereiken, evenals het gemak van onderhoud. Compacte alpine evergreens, zoals sommige van de nieuwe laaggroeiende dennen, sparren en dwergbies of echte dennen zou ook werken. Veel cedrus rassen ontstaan in de woestijnen van het Midden-Oosten en hebben grote droogtetolerantie. De diverse taxus (yew) families zijn vrij tolerant voor zowel warmte als droogte.

Brunna's zijn uitstekend voor droge, schaduwrijke gebieden.

In de breedbladige familie die zo populair is aan de westkust, zijn kleine bladeren van zowel azalea's als rhododendrons veel meer hitte en droogte tolerant dan de grote loofsoorten. Kleurrijke euonymus, compacte Japanse holly, laurels, leukothoe, nandina's, osmanthus, viburnums en yucca's bieden allemaal unieke schoonheid, evenals meer warmte en droogte tolerant.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er is een voortdurende liefdesaffaire met hortensia's, zowel de schaduw-liefhebbende macrophylla's als de zon-tolerante paniculatas. Veel nieuwe mopkop en vetercap rassen zijn niet alleen meer zon en warmte tolerant, maar zijn ook compacter en herhalen bloeien. De zogenaamde berghortensia, H. serrata, is afkomstig uit de bergen van Azië en Japan. Tuff Stuff en Tuff Stuff Ah-Ha zijn twee bekroonde rassen die ongelooflijk sterk en veerkrachtig zijn. Ze zijn eerste voorbeelden van een nieuwe generatie hydrangea's. De zeer harde peegee types worden ook gefokt om compacter en droogte tolerant te zijn.

Kleurrijke nandina's zijn hitte en droogte tolerant.

Het is geen verrassing dat vaste planten veruit de meest veerkrachtige, en bijgevolg de meest waardevolle planten in onze landschappen lijken te zijn. Zomerwarmteliefhebbers, zoals de rudbeckias waarover ik vorige week schreef, coreopsis, heleniums en geraniums, zoals Rozanne, bieden zo veel in de weg van lange, betrouwbare kleur en zijn een grote bron van pollen en nectar voor onze bestuivers. In droge, schaduwrijke gebieden, euforieën, brunna's, hosta's en Japanse anemonen bieden prachtige langdurige kleur met weinig onderhoud eenmaal vastgesteld.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Ik ben blij om de voortdurende interesse in siergrassen te zien. Ze zijn de perfecte tuinplanten van de toekomst. Dit is hun tijd om te schitteren, en je moet echt kijken naar het grote aantal opmerkelijke nieuwe introducties die zo goed combineren met andere tuinblijvende planten, bloeiende struiken en naaldbomen in de zon of schaduw. Ze zijn ook de nieuwe sterren in containers.

De meeste bestaande gazons werden niet goed geplant. Speelvelden en golfbanen worden geplant in een voet van zuiver zand, waardoor de wortels te groeien diep en na verloop van tijd zet dat zand in rijke organische materie. Eenmaal gevestigd in deze situatie, en met behulp van meer droogte tolerant gras rassen, gazons zal groener blijven met minimale besproeiing. Ze zullen ook koel onze werven en buurten, minder van een brandgevaar en zal blijven zuurstof en sequester koolstof produceren.

Door onze hele landschappen te heroverwegen, kunnen we onze huizen en tuinen veel beter afkoelen, genieten van meer privacy en schoonheid, veel minder water gebruiken en een broodnodige habitat bieden voor wilde dieren. Klimaatverandering is een realiteit en we moeten, op welke manier dan ook, deel uitmaken van de oplossing.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Klimaat realiteit dicteert een behoefte aan meer warmte en droogte tolerante planten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

paar heeft twee appartementen in hun huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren voordat te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben ingeschakeld e-mail notificaties zult u nu een e-mail ontvangen als u een antwoord op uw reactie, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker die u volgt opmerkingen.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

 U kunt pampusgras ook heel goed in een pot zetten of midden in een gazon voor het terras of langs een vijver.

Ze hebben tenslotte ook de ruimte nodig; staan ze misschien te krap met z'n tweeën? Succes!.

Wanneer pampasgras snoeien? Bij voorkeur knipt u dit. Het gras zal daarna direct weer uitlopen met mooie verse uitlopers. nl/grond/kunstmest/dcm-meststof-siergrassen-bamboe. Ik weet gewoon niet met wat??? Snoeischaren raken verstrengeld in de wortels. De pluimen zijn helaas steeds bruinig ipv wit terwijl we overal langs de weg juist witte pluimen zien. Geef bij droogte in elk geval water. Het geven van water kunt u bij minder warm weer gerust een aantal dagen overslaan.

Ik heb een mooie grote groene bos met 6 pluimen.

U krijgt uw bestelling dan snel geleverd. Eind februari, begin maart is de beste tijd voor het snoeien van pampasgras. Ik heb verleden jaar 2 pampas stekken in aparte grote potten geplaatst. Het pampasgras (Cortaderia selloana) is een fors, laat bloeiend siergras uit Zuid-Amerika. Zo kunt u het pampasgras verplanten: Knip alle stengels af. Van het siergras steekt u dan een stukje van de zijkant af.

Wanneer kunnen we hem het beste uitsteken om 'm elders een goeie kans te geven? En is het dan beter om dan ervoor of erna te snoeien, of helemaal niet? We horen 't graag!.

Ben je op zoek naar Cortaderia selloana? De Cortaderia selloana is ook wel bekend als Pampasgras. De Cortaderia selloana is een hoog opgaand siergras. Door snoeien stimuleert u de plant om te gaan groeien en bloeien. Het is een erg droge en hete zomer geweest, waarbij een tekort aan water kan zijn ontstaan. Geef bij droogte voldoende water, liever één keer per week veel dan steeds een klein beetje.

Dit gaat makkelijk met een scherpe heggenschaar.

Dat kan een oorzaak zijn dat hij niet gebloeid heeft afgelopen nazomer. Hoe meer u eruit haalt, hoe beter. Het water moet sowieso goed weg kunnen stromen, dus gaten onderin de bak zijn een must. Probeer stikstofarme meststof te geven, geef bijvoorbeeld alleen compost. Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Weet u nog welke soort u heeft? Daar zou het aan kunnen liggen. De bloeitijd van een Pampasgras ligt in september en oktober en de bloemen zijn wit van kleur. Jonge pampasplanten hebben wat meer moeite met een strenge winter.

Er verschijnen echter geen pluimen.

Dat kan, dat is een natuurlijke reactie. Wat kan ik verwachtten? Gaat hij het nog doen? Bijvoeden / geduld hebben? Of een nieuwe planten?. wij hebben grote bossen Pampasgras. Pampasgras (Cortaderia selloana 'Pumila'). Ze zijn mega hard gegroeid alleen begint het gras nu ineens geel te kleuren. Hebben we risico dat de worteld weer uitgroeien tot planten ?. U kunt pampasgras snoeien, daarmee stimuleert u de plant om nieuwe halmen aan te maken. Er ontstaat schimmelvorming of wortelrot.

Als de 4 punten in het artikel niet op uw Cortaderia van toepassing zijn, dan kunt u nog een jaartje afwachten of ze deze nazomer gaan bloeien, of in de nazomer nieuwe exemplaren kopen die al wat ouder zijn en in bloei staan op het moment van aanschaf.

Als u een tuin heeft die wel wat pracht en praal kan gebruiken, dan is siergras als dit van harte aanbevolen.

Dit zijn oude stengels die niet opnieuw gaan bloeien. Bij te droog water geven, bij te nat voorlopig niets aan doen. Zorg voor een beschutte plek in de volle zon en voedzame, goed doorlatende grond. Als u met een hele kleine maat bent begonnen (P9 potje van 9x9 cm) dan krijgt u meestal niet meteen pluimen. Dwerg Pampasgras (Cortaderia selloana 'Mini Goldpampas').

Een volwassen pampasgras zal ongeveer tussen de 40-60 cm diep wortelen.

 In zaaisels komen uiteraard beide typen voor en ze worden al verkocht voor ze in bloei komen. Ik heb nu sinds dit voorjaar een nieuwe plant, maar ik zie (nog) geen pluimen komen. Maar de pluimen komen niet geheel uit, ze blijven kompakt en bruinachtig en niet mooi wit en open. Gebruik de onderstaande links om snel door te gaan naar specifieke informatie op deze pagina:. Dwergpampasgras (Cortaderia selloana 'Mini Pampas'). is een indrukwekkend siergras waarvan een stuk of 15 soorten voorkomen, met name in tropisch en gematigd Zuid-Amerika, maar merkwaardigerwijze ook in Nieuw-Zeeland. De andere doet helemaal niks, blijft stro, en er komen ook nog geen groene punten in. Knip het gras in het voorjaar terug tot 30 centimeter, de plant zal weer uitgroeien en tussen augustus en oktober zijn mooie pluimen laten zien. Zeker kunt u de pluimen van pampasgras afknippen voor in de vaas! Er hoeft geen water in de vaas.

snoei je alleen het gras in het voorjaar of ook de pluimen van vorig jaar? staat zo ongezellig zonder pluimen :).

Pampasgras zou kunnen invriezen in de winter, vooral bij jonge planten is dat mogelijk. Ontvang onze folder automatisch in de email via de nieuwsbrief! Je krijgt ongeveer 1x per week een mail. Pampasgras is winterhard tot ongeveer -10 graden en kan wel wat bescherming gebruiken bij strenge vorst. Daar beschermt u de plant tegen door de halmen pas in het voorjaar af te knippen en de plant in te pakken. Er is een bamboe die niet woekert, de Fargesia, maar ik zou me kunnen voorstellen dat u nu even geen enkele bamboe meer kunt zien.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras

Wij hebben een dwergpampus en die doet het heel goed.

Tot slot is het belangrijk om te weten welk cultivar u heeft; als u een gewone pampasgras heeft - zonder derde naam tussen aanhalingsteken - dan weet u eigenlijk niet goed hoe hij zal gaan bloeien.

Dan drogen ze vanzelf, u hoeft er niets voor te doen!. Als dit afgelopen winter is gebeurd dan kan het nog wel goed komen. De grond kunt u verbeteren met potgrond, compost of zoals wij adviseren met Vivimus. Pampas moet nog gesnoeid worden, maar nieuwe scheuten komen al door.

Plant het pampasgras op een voedzame, goed doorlatende grond en het liefst op een warm zonnig plekje.

Deze groeien snel uit en in het najaar komen er nieuwe halmen. Wij hebben twee prachtig, grote pampasstruiken sinds het voorjaar die het heel goed doen. Vanaf wanneer kan je papasgras planten en na hoeveel tijd is het dan de gewenste lengte?. Als de 4 punten in het artikel niet op uw Cortaderia van toepassing zijn, kunt u nog een jaartje afwachten of nieuwe planten aanschaffen. Het verplanten gaat beter als je de stelen kunt afsnoeien en dat doe je in het voorjaar. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief om wekelijks de laatste aanbiedingen in uw mailbox te ontvangen. Wij hebben Pampusgras gepland 2 jaar geleden in een border van 1 bij 1 meter (buitenmaat, binnenmaat 80 x 80 cm). Ze drogen mooi en zo hebt u er eindeloos plezier van.

Wellicht heeft u dan een verkeerde standplaats voor pampasgras uitgekozen.

Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet gaat bloeien. Misschien krijgt het pampasgras te veel stikstof (N) waardoor het groen hard groeit. De winterslaap duurt meestal tot eind april dus misschien nog even wachten? Dan zal de egel weer op zoek gaan naar voedsel. is een website van Movage, Jan Joostenstraat 6, 6687AC, ANGEREN - Alle rechten voorbehouden. kan zorgen voor een slechte bloei. nl/tuintips/planten-tegen-vorst-beschermen/. Pampasgras - Cortaderia selloana: verzorging en snoeien | vtwonen. Ze kunnen heel goed tegen droogte. Hoeveel pluimen komen er uit 1 plant, hoe hard gaat dit? De andere kant staat ook een nieuw gras, kwam ook 1 pluim en is niet geknakt, dus nu is het 0-1.

Zo wordt het hart van de plant tegen kou en teveel nattigheid beschermd.

Het is een erg droge en hete zomer geweest, waarbij een tekort aan water kan zijn ontstaan. Nu komen er her en der groene sprieten te voorschijn maar alle. Een grotere soort (tot ongeveer 3,5 m hoog) is 'Sunningdale Silver' met dikke witte pluimen. Tijdens deze jaarlijkse knipbeurt snoeit u de oude stengels vijfentwintig tot dertig centimeter terug.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen