Brian minter: late herfst en winterbloeiende camellia's zijn een genot om in elke tuin te hebben

Brian Minter: Late herfst en winterbloeiende Camellia's zijn een genot om in elke tuin te hebben.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen die direct in je inbox worden uitgebracht.

Begin je dag met Zonsopgang, direct geleverd in je inbox.

Brian Minter: Late herfst en winterbloeiende Camellia's zijn een genot om in elke tuin te hebben.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onder.

Brian Minter: Late herfst en winterbloeiende Camellia's zijn een genot om te hebben in elke tuin.

Brian Minter: Late herfst en winterbloeiende Camellia's zijn een genot om in elke tuin te hebben.

Camellia's zijn een van de meest veelzijdige planten in onze tuinen, en ze leveren een fantastische bijdrage aan de winterkleur.

Jury's Yellow is een elegant uitziende Camellia, met pioenachtige bloemen.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Een van onze waardevolste groenblijvende bloeiende struiken is nu in bloei en, afhankelijk van de specifieke soort, zal blijven zorgen voor een opeenvolging van kleur in de komende zeven maanden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Inheems in China, Zuidoost-Azië, Japan en Korea, Camellias zijn een must-have plant in West Coast tuinen waar de winter temperaturen niet veel onder -10 tot -15C.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Late herfst en winter bloeiende Camellias zijn een genot om te hebben in elke tuin.

Er zijn meer dan drieduizend benoemde rassen van Camellias, met nog veel meer te komen. Recent werk van Chinese botanisten heeft het aantal bekende soorten verdrievoudigd van onder de 100 in 1960 tot meer dan 300 vandaag.

We genieten van Camellia's niet alleen om hun sierschoonheid maar ook om hun commerciële belang. De Chinese inheemse, Camellia sinensis, wordt over de hele wereld gekweekt voor theeproductie, en C. oleifera wordt gekweekt voor de waardevolle olie geperst uit zijn zaden en gebruikt door zowel de kokende en cosmetische industrie.

We hebben geleerd van hun inheemse habitats dat Camellia's over het algemeen liever een milder klimaat en houden van een locatie enigszins beschut tegen de warmste zon en tegen sterke, drogende winden. Er zijn uitzonderingen, natuurlijk, zoals de meer zontolerante rassen en degenen, zoals de Winters Star serie, die harder zijn dan zone 6.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Alle Camellia's moeten worden geplant in goed gedraineerde grond die rijk is aan organische materie, zoals turf, zaagsel of fijn gemalen spar of hemlock schors mulch. Het is van cruciaal belang dat ze worden geplant zodat hun stam is op de grond en nooit onder de grondlijn. Ze houden van koelere wortels en waarderen een lichte bekleding van mulch. Eenmaal vastgesteld, zullen ze tolereren sommige droogte, maar als regel, ze liever vochtig zijn. Een klassiek probleem in de late winter is knop druppel, die het meest voorkomt als een Camellia wordt geplant onder de daken van een gebouw en ontvangt geen natuurlijke neerslag of andere vocht.

Zoals bij de meeste plantensoorten die in veel verschillende landen worden geteeld, is er meestal een geschil over nomenclatuur. Camellia sasanquas, de vroegst bloeiende rassen soms genoemd de koude camellia's vanwege hun oorsprong in Oost-China worden geclassificeerd als leden van de Camellia hiemalis familie, maar andere botanisten geloven dat ze meer waarschijnlijk een hybride tussen een Camellia japonica en een Camellia sasanqua uit Japan.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

In ieder geval, late herfst en winterbloeiende Camellia's zijn een genot om te hebben in elke tuin. Sasanqua's hebben de neiging om kleinere, glanzende bladeren en zijn veel meer penduleuze dan andere rassen, waardoor ze ideaal voor espalier of trelliseren. Hun bloemen, meestal semi-dubbel of dubbel, zijn ook kleiner, maar ze meer dan goedmaken voor hun grootte door het produceren van een enorm aantal bloemen, zelfs op een kleinere plant.

Ik hou van hun sequentiële bloei gewoonte, die begint in oktober en vaak blijft tot ver in de late winter. Kolibrietjes zijn ook enorme fans van de hele winter bloeiende Camellia's, en ze vaak deze planten te genieten van hun nectar. Als we toevallig een koude spreuk, de open bloesems zullen bevriezen, maar zodra de kou is voorbij, zal hun knoppen blijven openen. Het enige negatieve is hun neiging om te handelen als Miss Piggy en morsen bloemblaadjes overal.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Met zijn heldere rode bloemen en gouden centrum, zal Yuletide uw vakantieseizoen opvrolijken.

Enkele van de meer populaire sasanqua rassen zijn de helder roze C. Showa-No-Sakae en, mijn persoonlijke favoriet, de geweldig uitziende C. Yuletide, een enkele rode bloem met helder gele meeldraden. In onze regio, lijkt Yuletide altijd te bloeien met Kerstmis.

De bekendste Camellia's zijn de japonica's. Veel mensen denken dat ze alleen bloeien in het voorjaar, maar ze hebben eigenlijk drie verschillende bloeitijden. De vroege rassen bloeien van oktober tot januari; de midseizoen rassen bloeien van januari tot maart; en de late rassen bloeien van maart tot mei.

Camellia's hebben een aantal verschillende bloemvormen van een enkele tot een semi-dubbele tot een volledig gevormde dubbel. Veel rassen hebben een pioenachtige bloei; anderen zien er meer uit als een anemoon; en, natuurlijk, er is de immer populaire rozenvorm.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onder.

Sommige Camellia's hebben een prachtige geur, die toevoegt aan het zintuiglijke element van uw tuin.

Enkele van de meest populaire japonica rassen zijn Kramers Supreme, een rijke rode pioenachtige vorm, Jordans Pride, een semi-dubbele roze, Twilight, een volledig dubbel roze en Zwanenmeer, een grote, klassiek ogende dubbel wit. In de oostelijke vallei, met zijn koude uitstroom winden, heb ik gevonden C. Kumasaka, een heldere roze roos vorm, een van de hardste eenmaal gevestigd. Geel is een unieke kleur voor een kameel, en C. x williamsii Jurys Yellow is een mooie romige gele pioenachtige vorm met een donkergele centrum. Het verdiende een van de hoogste prijzen van de Royal Corporal Society.

Er vindt vandaag een enorme hoeveelheid broedplaats plaats, zowel voor bloemgrootte als voor hardheid. Er is geen twijfel mogelijk dat we in de nabije toekomst nieuwe kleuren zullen zien, zoals paarse, en meer soorten die een lekker parfum hebben.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Kamellia's maken grote containerplanten, en met hun rijke groene, glanzende bladeren, zijn ze het hele jaar door uitstekende exemplaren, zelfs als ze niet in bloei. Nu is een geweldig moment om tuinwinkels te bezoeken om de late herfst rassen daadwerkelijk in bloei te zien.

Vergeet niet, Camellia's vereisen een open, poreuze, goed gedraineerde, zure grond, en als we een koude spreuk krijgen, zullen ze een beetje bescherming en eventueel wat extra water nodig hebben. Ik heb echter ontdekt dat ze toegenomen hardheid ontwikkelen als ze groeien en rijpen. Camellia's zijn een van de meest veelzijdige planten in onze tuinen, en ze leveren een fantastische bijdrage aan de winterkleur.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Late herfst en winterbloeiende Camellia's zijn een genot om te hebben in elke tuin.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als je het niet ziet, kijk dan alsjeblieft in je spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in je inbox zitten.

We kwamen een probleem tegen waarbij je je aanmeldde.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over drie dagen

Dan Fumano: Vancouver politie zal geen COVID-19 vaccinaties nodig hebben, in tegenstelling tot andere afdelingen.

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

paar heeft twee appartementen in huis een voor haar kinderen, een voor zijn.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die de Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren alvorens te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mail notificaties ingeschakeld die u nu ontvangt een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, er is een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker u opmerkingen volgt.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Ze beginnen nu echter wat geel te worden.

De plant heeft liever af en toe veel water dan elke dag een beetje.

Dan kan het dus zijn dat u er een heeft die geen mooie grote witte pluimen krijgt. Als de 4 punten in het artikel niet op uw Cortaderia van toepassing zijn, dan kunt u nog een jaartje afwachten of ze deze nazomer gaan bloeien, of in de nazomer nieuwe exemplaren kopen die al wat ouder zijn en in bloei staan op het moment van aanschaf. Als de 4 punten in het artikel niet op uw Cortaderia van toepassing zijn, kunt u nog een jaartje afwachten of nieuwe planten aanschaffen. Pampasgras groeit polvormig, de wortels zullen dus niet snel uitwijken als het te nat is. Geef in droge perioden eens wat extra water. Gelukkig kunnen tuinplanten niet op de kalender kijken. Ik wil heel graag ipv die mooie hoge bamboe iets dergelijks, mede vanwege ïnkijk"buren.

opzich vind ik dat niet erg want hij staat iet in de weg.

U zou ze kunnen verpotten en meteen verse potgrond geven, dan ziet u meteen hoe het met de kluit gaat?. Hebben we risico dat de worteld weer uitgroeien tot planten ?. Ik heb een pampus plant hij doet het prima alleen groeien de pluimen niet boven het groen uit wat kan het de reden van zijn dit is al 3 jaar zo. Het kan dat het even duurt voordat jonge pampasgrasplanten geen bloeien.

Kan het zijn dat de wortels zich naar de zijkanten verspreiden?.

Daardoor soms wat lastig te combineren. Het is inmiddels 2 april (we lopen een beetje achter met het beantwoorden van de vragen ;-)). Een snoeischaar is te klein voor deze klus. Bij het planten van pampasgras is het belangrijk dat de grond voedzaam (kalkrijk) en goed doorlatend is. Ik weet niet precies wat u bedoelt, maar pampasgras kan ook in een border aangeplant worden.

De grond moet goed water doorlatend zijn.

Graag willen we meer van deze bossen. In het voorjaar kunnen het oude blad en de pluimen geknipt worden, om ruimte te maken voor nieuwe groei. De grond moet goed water doorlatend zijn. De pluimen waren witachtig bij aankoop.

Hi, ik lees dat ik het gras het beste in het voorjaar kan snoeien.

Het gras heeft warmte nodig, dus wanneer de plant op een winderige, koele plek in de schaduw staat, dan komt de bloei moeilijk tot stand.

Geef in droge perioden eens wat extra water. Nu wilde ik kijken om hem toch nogmaals te snoeien maar blijkt hij vanuit het midden helemaal rot te zijn. Voor een goede ontwikkeling van de pluimen is voldoende vocht en voeding in het voorjaar belangrijk. U kunt nu nog prima snoeien, ook al lijkt het buiten qua temperatuur wel zomer! U snoeit tot vlak boven de grond. Graag zou ik Pampasgras in een grote pot willen planten. Er zijn een paar groene bladeren maar meeste is bruin en gekruld.

Een volwassen pampasgras zal ongeveer tussen de 40-60 cm diep wortelen.

Heel jonge planten (verkocht in kleine potjes) bloeien niet meteen. Misschien is een andere plek ook een idee; hij wordt elk jaar ietsje groter. Eventueel wat compost rond de voet strooien. Deze stonden in kleine bakjes van 10x10 deze zijn in potten gezet van 40x40 en ze groeiden heel snel naar een aardige plant. Ik heb vorig jaar mei mijn pampasgras Geplant ( uit een 21 cm pot )maar hij groeit totaal niet.

Elk jaar meer stengels en pluimen en voller met blad.

Misschien krijgt het pampasgras te veel stikstof (N) waardoor het groen hard groeit. Het was een plantje van 30 cm hoog en ondertussen is enkel de kluit al 70 cm doorsnee en de plant doet het enorm goed en is zeker 2 tot 2,5 meter hoog. nl/tuintips/siergrassen-soorten-en-verzorging/. Het is wel erg vroeg voor pampasgras om al pluimen te hebben. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 okt 2021 om 18:46. Soms kan het zijn dat het siergras niet bloeit. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cortaderia selloana 'Splendid Star'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.

Kan Pampusgras ook als kamerplant? In de tuin staat de plant in een pot en doet het prima, graag zou ik er ook één in huis zetten.

U kunt wel pluimen afknippen en deze (droog) in een vaas zetten. Het zou allebei natuurlijk kunnen, te weinig zon en te veel water. Gooi ook wat afgevallen bladeren rond de voet van de plant en strooi af met en dunne laag compost. In het voorjaar snoeit u het gras af, dat jaar zullen er waarschijnlijk meer pluimen volgen. U kunt pampasgras snoeien, daarmee stimuleert u de plant om nieuwe halmen aan te maken. Pampasgras verplaatsen naar een plek met meer zon en minder wind is dan natuurlijk de oplossing!. we hebben nu het 3de jaar pampagras in de tuin staan in vaste grond, borders. Pampasgras houdt van een zonnige en beschutte plek uit de koude wind.

die wat groter zijn en meer pluizig, vindt men over het algemeen fraaier dan de vuilwitte pluimen van de mannelijke planten.

Nu willen we daar een beukenhaag zetten op de plaats van de pampas. Ze groeien in volle zon op vrijwel elke grondsoort met een voorkeur voor vochtige, goed doorlatende gronden. Misschien nog een jaartje afwachten?. Eerlijk gezegd denk ik dat als er nog helemaal niets aan vers groen te zien is, dat de plant niet meer leeft. Enkele weken geleden alle 3 gesnoeid.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras informatie

Het is nu 6 April ben ik nu te laat om mijn Pampusgras nog te snoeien of zou dat nog kunnen?? Mvg en dank.

U hoeft deze bladeren niet te verwijderen, want dit dient als bescherming tegen de kou.

Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is. Vergeet niet goed water te geven na het aanplanten. is er nog hoop of moet ik nieuwe halen en voortaan in de winter in de schuur zetten?. Het verplanten gaat beter als je de stelen kunt afsnoeien en dat doe je in het voorjaar. Pampasgras is namelijk wat gevoelig voor vorst en kan daarom in de winter wel wat bescherming gebruiken. Al ruim 10 jaar genieten we van een enorme bos pampagras id tuin. De kleur van de bladeren is groen of gemengd, deze vaste plant heeft zowel wintergroene als niet wintergroene soorten en de volwassen hoogte ligt tussen de 70 centimeter en 2 meter. Vorig jaar heb ik pampasgras geplant op humusrijke grond.

Pampasgras (Cortaderia selloana 'Senior').

Aanplanten in de lente, zomer, herfst en winter. Ik heb toen een jonge plant in t midden gezet maar die heeft niets gedaan. Ik heb nu voor t 2e jaar 3planten, 1apart in een grote bak, die doet t prima, en 2 bij elkaar in een grote bak, en die doet t niet goed. Hij is al 2 meter groot, heb een meerjarige plant gekocht.

Bovendien is te veel water ook niet goed, omdat het gras dan dor kan worden en dood kan gaan.

Ze hebben voedzame waterdoorlatende grond nodig. Meestal wordt het hart van de pol oud, dit deel plant u dan niet terug. wanneer gaan ze groeien? Of zijn ze dood?. Op de oude stengels die er nu staan, komen geen nieuwe pluimen, deze zijn eigenlijk verdroogd en dood, u kunt dan dus alles afknippen. In de lente kunt u dan de gele bladeren weghalen.

Er is al een tijd niets aan gedaan.

Het pampasgras (Cortaderia selloana) is een fors, laat bloeiend siergras uit Zuid-Amerika. Pampasgras groeit polvormig en woekert niet. Gebruik eventueel ook een rietmat of noppenfolie. Heeft u nog vragen, stel deze bij de reacties hieronder.

Deze snoeit u ook weg, zodat er plaats is voor nieuwe pluimen.

Waarschijnlijk zijn deze van vorig jaar. Hallo, kan ik het pampasgras ook nog in begin juli planten?. Helemaal doodgevroren, ondanks bescherming met noppenfolie. Hoe zou dat komen en wat kan ik daar aan doen. De kleinste maat (P9: 9x9 cm) pampasgras bloeit meestal niet het eerste jaar. Verpot de plant wanneer hij te groot wordt en geef dan meteen verse potgrond. Het loopt wel weer uit, het kan alleen wat langer duren voordat hij bloeit.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen