Calathea orbifolia: rondgelaten gebed planten - epische tuinieren

Calathea Orbifolia: Rondgelaten Gebed Planten - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Calathea Orbifolia: Rondgelaten Gebed Planten.

Calathea Orbifolia: Rondgelaten Gebed Planten.

Huisplanten zijn een geweldige manier om een stukje natuur in uw huis te brengen, en Calathea orbifolia zal zeker opvallen uit uw collectie! Wanneer gekweekt binnen, zal deze katathea vrij klein blijven, hoewel de bladeren kunnen groeien tot vrij breed. De witte en groene strepen zijn betoverend en zal snel uw favoriete huisplant worden!.

Calathea orbifolia kan een beetje lastig zijn om voor te zorgen in het begin als je probeert om precies de juiste plek te vinden voor het in uw huis. Het heeft indirect licht en veel vochtigheid nodig, maar laat die wortels niet te lang nat blijven, of uw plant zal snel lijden aan wortelrot! Maar zodra je de zoete plek in de balancing act vindt, zul je vinden dat de zorg voor het is niet veel anders dan andere calatheas.

Je kunt deze plant buiten laten groeien als je in een geschikt klimaat leeft. Perfecte omstandigheden zullen het toelaten om te groeien tot enorme maten, maar dat zal moeilijk te bereiken zijn tenzij je ergens tropisch woont. Deze tropische plant is het best gekweekt als een binnenplant in de Verenigde Staten, dus laten we eens kijken hoe je ervoor zorgt zodat je het kunt toevoegen aan je collectie.

Goede Producten Bij Amazon For growing Calathea Orbifolia:.

De rondbladige gebedsplant, Calathea orbifolia, is prachtig.

Bladluizen, meelluizen, trips, witte vliegen, bladvlekken, poederige meeldauw, wortelrot, witte grond schimmel.

familie of de gebed planten familie. Calathea planten krijgen de gebed planten bijnaam omdat ze sluiten hun bladeren's nachts als in gebed, en ze openen weer in de ochtend.

Calathea orbifolia is een van de vele leden van deze familie en het zal uw aandacht vragen met zijn schoonheid en zorg eisen. Calathea orbifolia, of de pauw plant, is uit Brazilië. De bladeren kunnen oplopen tot een maar liefst 3 meter breed in zijn inheemse klimaat, maar je zult meestal vinden dat ze veel kleiner zijn meestal onder 1 voet wanneer gekweekt binnen. Toch, de groene en zilverwitte strepen zijn prachtig om naar te kijken. Wanneer binnen gehouden, is het een langzame teler, dus je zult waarschijnlijk niet zien dat het veel groter dan wanneer je het kocht, tenzij je het houdt voor een aantal jaren.

Zoals de meeste tropische planten die binnen worden gehouden, zul je waarschijnlijk deze ene bloem niet zien. Echter, het heeft een mooie witte bloem kan groeien in de juiste omstandigheden. Als je kunt nabootsen vochtige Brazilië in uw huis of kas, je zou gewoon geluk kunnen hebben!.

Warme, tropische klimaten maken het mogelijk om te groeien C.

Zoals je leest door onze calatea orbifolia zorg gids, weet dat er een leercurve in het begin, vooral als je nieuw bent in het kweken van tropische planten. Blijf ijverig en je zult wennen aan zijn behoeften en kan deelnemen aan andere plantenliefhebbers die rave over hun jonge planten!

Een belangrijk onderdeel van de zorg voor huisplanten is het herinneren van de omstandigheden van hun inheemse klimaat. Calathea orbifolia is een korte plant die groeit in de jungles van Brazilië. Dat betekent dat het niet veel direct zonlicht op de bosbodem omdat torenhoge bomen het bedekken.

Deze calatea heeft gemiddeld indirect licht nodig om gelukkig te zijn. Te veel direct zonlicht zal de bladeren verbranden en de plant belasten. Het kan zelfs lagere lichtomstandigheden tolereren, maar zorg ervoor dat het niet in een donkere kamer omdat het nog genoeg licht nodig heeft.

Om calatea orbifolia, temperatuur is net zo belangrijk als zonlicht. Voor optimale calatea orbifolia zorg, richten op 75°F (23. Ideale USDEen hardheid zones zijn 10-11 die zijn warm of warm voor het grootste deel van het jaar, dus de ruimte die je deze plant in zal moeten bootsen die warme temperaturen.

Een goede manier om de temperatuur rond uw plant stabiel te houden is om het weg te houden van deuren, ramen en ventilaties. Het zal niet goed gaan als de airconditioner of verwarming blaast droge lucht op het, en als er koude tochten door een deur of de temperatuur verandert wanneer u het raam te openen, dat zal stress het uit. Vermijd plotselinge temperatuurveranderingen.

Vocht is meestal het moeilijkste deel van het houden van een Calathea orbifolia plant gelukkig. Te weinig of te veel zal uw plant gestrest, en dat zal u laten stressen, ook!

De grond moet vochtig zijn, maar niet nat. Als je je vinger in de grond, moet het voelen vochtig, maar er moet geen water plassen rond je vinger. Het zal regelmatig water nodig hebben om de grond vochtig te houden, maar je kunt de top 1-2 inch grond uitdrogen voordat weer te water geven om te voorkomen dat overbewatering. Overmatige water moet in staat zijn om de bodem van de pot gemakkelijk uit te draineren.

Het type water dat je gebruikt is ook van belang. Gebruik nooit kraanwater omdat de pauwplant gevoelig is voor chemicaliën zoals fluoride dat vaak in kraanwater wordt aangetroffen. Gedistilleerd of gefilterd water zal de beste optie zijn voor je calatea. Gefilterd kraanwater werkt ook als je een filter hebt die je thuis kunt gebruiken.

Als het gaat om vochtigheid, het moet zijn.

50% of meer vochtigheid, om precies te zijn, zoals calatea's houden van hoge vochtigheid! Als uw huis heeft momenteel geen hoge vochtigheid, moet je het op die manier. Een heldere badkamer zal goed werken omdat de stoom van warme douches zal houden vochtigheidsniveaus vrij hoog. Een bevochtiger in de buurt van uw plant zal werken wonderen, ook. De hoge vochtigheid van uw bevochtiger hoeft niet direct te sprayen op de bladeren, maar het moet in de buurt van de plant zodat de plant gemakkelijk toegang tot het vocht.

Het plaatsen van de pot op een kiezelbak met water zal werken, ook. Gebruik ongeveer een centimeter kiezelstenen en vul het bakje met een halve of drie-vierdes een centimeter water en bijvullen wanneer het laag wordt. Dit creëert een zak van hoge vochtigheid recht rond de katathea plant.

Gebruik bodem die water kan vasthouden terwijl het afvoeren van overtollige. Vergeet niet, de grond moet vochtig blijven, maar niet nat, en goed drainerende grond is gewoon de manier om dit te doen.

Zoek potgrond die perliet en turf mos bevat voor de beste resultaten. Perlite zal de beluchting verbeteren en zal de grond vrij te houden, waardoor water te stromen door. Peat mos zal vocht behouden om de bodem vochtig te houden zonder te veel te doen. Fertile potgrond zal uw plant toestaan om de voeding die het nodig heeft.

Over voeding gesproken, calamthea's zijn niet te kieskeurig over het gehalte aan voedingsstoffen, maar ze waarderen altijd vruchtbare grond met compost. Probeer de pH rond te houden 6.

Als je het simpel wilt houden, zijn veel calamthea's gelukkig in potgrond ontworpen voor Afrikaanse viooltjes, zodat de Calathea orbifolia er ook van zal genieten.

Calathea orbifolia zal profiteren van meststof, hoewel het niet nodig voor de plant om gezond te blijven. Stikstof zal helpen haar bladeren blijven glanzend en groen, dus het geven van een paar boosts gedurende het hele groeiseizoen zal helpen het mooi blijven.

Vloeistof meststof zal het beste zijn voor uw calatea. Verdun het tot 1⁄4 sterkte omdat het een langzaam groeiende plant. De meststof moet een NPK van 3-1-2 of vergelijkbaar hebben; zolang de nadruk is op de stikstof, moet je prima zijn.

Breng meststof om de twee of drie maanden of zoals het meststof label suggereert tijdens het warme weer. De plant zal slapen in koelere temperaturen, zodat er geen noodzaak om te bemesten in de wintermaanden. Vermijd het geven van te veel meststof, zoals dit kan leiden tot schade aan uw calatea orbifolia plant.

Als je je geen zorgen wilt maken over het gebruik van de juiste hoeveelheid meststof, kies dan eens in de één of twee maanden voor een verse laag compost. Meng de compost met potgrond om het besproeid te houden en je plant goed te draineren.

Snoeien is niet nodig, maar het zal helpen om je plant er pittig uit te laten zien als de oude bladeren sterven. De oude bladeren zullen aan de buitenkant van de plant zijn sinds nieuwe groeivormen in het midden. Je kunt oude bladeren knippen met scherpe, steriele schaar of schaar door ze aan de basis te snijden.

Als je merkt verkleurde of stervende bladeren in de richting van het midden van de plant, of je vermoedt dat de buitenste bladeren misschien te nieuw zijn om te worden beschouwd als oud, dan is uw plant misschien proberen om u te vertellen dat er iets mis is! Probeer om problemen te identificeren voordat je bladeren snijden. Nou krijg in potentiële problemen in slechts een beetje.

Rhizome verdeling is de meest betrouwbare manier om Calathea orbifolia voort te planten. Aangezien bloemen moeilijk te komen zijn, zijn zaden niet echt een optie, en stekken niet altijd overleven.

Calathea orbifolia zal waarschijnlijk nieuwe spruitjes, of pups ontwikkelen, in het voorjaar. U kunt deze gemakkelijk verwijderen uit de moederplant door wortelstokdeling. Verdeel de wortelstokken en wortels met steriele en scherpe scharen om de baby klonter van de volwassen klonter te scheiden. Plant de pup in dezelfde bodem als de moederplant.

Calathea orbifolia is een langzame kweker, maar je moet nog steeds van plan zijn om het om de twee jaar of zo opnieuw op te potten. Youll moet sneller beven als je kijkt in de container en zie kale wortels met zeer weinig grond.

Deze calamthea's profiteren van een beetje beperkte ruimtes, zodat de nieuwe pot hoeft slechts 1 of 2 inch groter in diameter dan de huidige pot. Houden van de pot aan de kleine kant zal voorkomen dat de plant te veel water. Hoe meer grond in een container, hoe meer water het kan houden. Terwijl Calathea orbifolia water nodig heeft, het hoeft niet soggy grond, dus een kleinere pot zal dat voorkomen.

Wanneer je je calatea voortplant, kies dan een kleine pot die maar een centimeter groter is dan de wortelbal. Je kunt hem optillen naarmate de plant groeit. Je moet je rijpe planten misschien om de paar jaar in verse grond verzilveren, omdat de orbifolia plant uiteindelijk alle bast of beluchting additieven in zijn mengeling zal afbreken.

orbifolia bladeren kunnen paars-rood van kleur zijn.

Aangezien de Calathea orbifolia lastig kan zijn om te groeien, is het geen verrassing dat er problemen zullen zijn! Laten we eens kijken naar een aantal van de problemen die je zou kunnen tegenkomen en wat je kunt doen om ze te corrigeren.

zijn waarschijnlijk te wijten aan onvoldoende vochtigheid. Een bevochtiger, dienblad met kiezels en water, of een zonnige badkamer moet genoeg zijn om het probleem te corrigeren. Altijd houden van de vochtigheidsgraad op 50% of hoger.

op uw plant, dit is meestal een teken dat het niet genoeg water of meststof heeft. Het voelen van de grond zal een goede indicator dat het niet genoeg water. Als het droog achter de top 2 inch grond, verhogen hoe vaak je het water, en houden bijhouden op een kalender als je geneigd bent om te vergeten om water. Als je vaak maar dont bemesten vaak, dan meststof is waarschijnlijk het probleem! Voeg een aantal 3-1-2 vloeibare meststof of compost om het probleem te corrigeren. Als je water en bemest onlangs.

kan ook een teken van niet genoeg meststof zijn. Stikstof geeft de planten hun prachtige glans en diepe kleuren. Een stikstof boost zal het zijn vonk terug geven.

Helaas, binnenplanten zijn niet vrijgesteld van ongedierte. Als je ongedierte op je Calathea orbifolia vindt, moet je eerst uitzoeken waar ze vandaan komen! Ze kunnen zijn gesprongen uit een andere plant, waren op de calatea toen je het kocht, of vond een andere manier in je huis.

Bladluizen, witte vliegen, trips en meelbuggen zijn allemaal gewone huisplanten die het sap van planten opzuigen.

zijn klein en groen, bruin, geel en zelfs rood.

zijn klein maar vliegen wanneer verstoord, dus ze zijn gemakkelijk te vinden.

Zijn groter en wit, dus die zijn gemakkelijk te identificeren, ook.

zijn langer en slanker dan de andere drie dieren vermeld.

De makkelijkste manier om deze te vertragen is om ze af te spuiten met water. Echter, aangezien de plant is in een pot in uw huis, kan dit rommelig zijn en betekent niet noodzakelijk dat ze laten ze gewoon vallen in de grond. Je kunt een vochtige doek en veeg de bladeren af als onderdeel van uw calatea orbifolia zorgregime, en dat kan helpen.

Als water niet effectief blijkt te zijn, gebruik het dan.

Spray het als een fijne mist op de plant, om er zeker van te zijn dat het zowel de topjes als de bodems van de bladeren bedekt, en het zal de insecten doden. Toepassing volgens de aanwijzingen van de fabrikanten. Insecticide zeep is ook een andere goede optie.

is een veel voorkomende schimmel wanneer de grond te veel vocht vasthoudt. De beste manier om dit te corrigeren is om de plant uit de geïnfecteerde grond te verwijderen, weg te wassen van alle grond van de wortels, en verzilver het in een nieuwe pot met verse, schone grond die goed zal uitlekken. Deze schimmel vormt zich meestal op de bovenste laag, dus als je het vangen vroeg genoeg, kunt u in staat zijn om de bovenste laag afscheppen. Een behandeling van waterstofperoxide gemengd met water kan worden toegepast op de grond om deze schimmel te verminderen, hoewel je moet laten de grond volledig drogen voor toepassing.

is een andere schimmel die bladeren er poederachtig laat uitzien en vaak in vochtige omstandigheden verschijnt. Voorkom schimmels zoals deze door de plant af en toe te behandelen met neemolie. Ernstig beschadigde bladeren moeten eraf worden gesnoeid, maar de plant moet onmiddellijk worden behandeld om verdere verspreiding te voorkomen.

Bladvlek zal verschijnen als bruine vlekken op de bladeren. De meest voorkomende rassen die calathea orbifolia treffen zijn.

kan worden gebruikt om verschillende soorten bladvlekken te behandelen, maar de meest beschadigde bladeren moeten worden gesnoeid en weggegooid.

treedt op wanneer wortels te veel water en niet genoeg zuurstof hebben. Deze snoezige omstandigheden bevorderen de groei van schimmels die de wortels zal veroorzaken te vervallen. Zware grond of een gebrek aan drainage gaten kan dit veroorzaken, zelfs als je niet overwatert. Youll zien gele bladeren met bruine puntjes, en de wortels zal zacht en zwart zijn. Verwijder de plant uit de grond, was alle grond van de wortelbal weg beschadigde wortels, en herplant de plant in geschikte bodem. Dan, verwijder aangetaste, gele bladeren, of drooping. Je kan in staat zijn om uw plant te redden als je snel genoeg.

Als een huisplant kan Calathea orbifolia gedijen.

Q: Zijn Calathea orbifolia moeilijk te verzorgen?.

A: Ze kunnen moeilijk zijn voor beginners of als je niet gewend bent aan vocht-liefhebbende tropische planten. Zodra je leert hoe je voor hen moet zorgen, lijkt het niet zo slecht!.

Q: Heeft Calathea orbifolia zonlicht nodig?.

A: Calathea orbifolia heeft fel indirect zonlicht nodig. Direct licht kan hun bladeren verbranden en de plant belasten.

Q: Hoe vaak moet je Calathea orbifolia water geven?.

A: De grond moet vochtig blijven, dus je moet Calathea orbifolia water geven wanneer de bovenste 1 of 2 centimeter grond droog is. Het zal vaker voorkomen in de zomer wanneer de temperaturen warmer zijn.

A: Calathea orbifolia kan worden gekweekt buiten in zijn inheemse klimaat, maar zijn meestal een trage teler wanneer zijn binnenkant. Het groeiseizoen is bij warm weer, dus ervoor zorgen dat u warm genoeg omstandigheden zal ervoor zorgen dat uw calathea orbifolia gedijt. Vermijd koude temperaturen of hete, directe zon op deze tropische schoonheid.

A: Calathea orbifolia staat niet bekend als giftig voor honden of katten, zodat u zich goed kunt voelen over het hebben van deze plant in uw huisdiervriendelijke huis!.

als (mobile) { // Mobile versie

laat kinderen = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(kinderen[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(kinderen[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: kinderen[4],

ad_div: ad_div

}(jQuery).

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen bij het onderwijzen.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer u via links op onze site koopt, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Dichterbij in Zuidoost-Turkije groeit.

Hallo, Wij hebben pampasgras gekocht en willen deze gaan planten in onze border.

 Het is aan te raden altijd een benaamde cultivar te kopen, zoals Cortaderia Concha, de lage Cortaderia selloana Pumila en Cortaderia selloana Rosea met roze bloempluimen. Na ze te hebben ingekort, is de ene al weer flink aan het groeien. Zodra er in het voorjaar vanuit de wortels jong scheutjes verschijnen, kunt u de oude stengels. nl en uw ordernummer plus een foto meesturen, dan kijken we even mee!. Planten in pot hebben het altijd wat zwaarder in de winter dan planten in de volle grond.

U mag ons ook een foto e-mailen dan kijken we even mee.

Het blijft een kwestie van uitproberen. Het kan dat het even duurt voordat jonge pampasgrasplanten geen bloeien. Ik weet gewoon niet met wat??? Snoeischaren raken verstrengeld in de wortels. Het is nu 6 April ben ik nu te laat om mijn Pampusgras nog te snoeien of zou dat nog kunnen?? Mvg en dank. Ik heb 2 roze pampas die heel flets/bijna wit zijn, kan ik op de grond hier iets bij stoppen om meer kleur te krijgen zoals bij een hortensia. Het was niet zo groot, maar nu al bijna 1,50m. Ze hebben tenslotte ook de ruimte nodig; staan ze misschien te krap met z'n tweeën? Succes!. Zeker kunt u de pluimen van pampasgras afknippen voor in de vaas! Er hoeft geen water in de vaas. Dit jaar heeft hij meerdere pluimen gekregen alleen staat er een vlinderplant naast die steeds groter wordt en een hortensia voor.

Hier vindt u een lijst met planten waar konijnen niet van houden en u ze uit uw tuin kunt houden.

Is het hart van een oude pol pampasgras kaal geworden? Zo kunt u pampasgras verjongen:. Hi, ik lees dat ik het gras het beste in het voorjaar kan snoeien. U kunt de uitgedroogde halmen eruit halen (voorzichtig eruit trekken of laag afknippen) en de nieuwe groene halmen laten staan. Maar de wortel(tje)s die achterblijven gaan niet meer uitlopen. Het gras zelf kunt u in de winter bij elkaar binden. Pampasgras in een vaas buiten zou prima kunnen. Super, maar de boom doet het nu goed.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cortaderia informatie

Eventueel wat compost rond de voet strooien.

Deze staat op een beschutte plek, maar heeft niet de hele dag zon.

Mijn pampasgras doet het heel goed. Bruine en dode bladeren kun je ook verwijderen. kan ik nu wat pluimen afknippen en ze laten drogen ? Ze staan steeds meer in woonwinkels voor sier in een vaas (zonder water) Hoe en waar droog ik ze dan?. Pampasgras (Cortaderia selloana 'Senior').

Deze snoeit u ook weg, zodat er plaats is voor nieuwe pluimen.

In het voorjaar weer gewoon afsnoeien. Het zal dan allemaal uitgedroogd zijn en/of afbreken. Beste DIrectplant, AL jaren staat in onze tuin een prachtige struik. We hebben de plant onlangs helemaal teruggesnoeid (zag later pas jullie advies). Beste, Op 27 Feb hebben wij de pampasgrassen Cortaderia selloana Rosea C10 (6 stuks) geplant in grote plantenbakken. We hebben m gesnoeid tot 30 cm boven de grond maar heel veel bruine bladeren zijn gekruld. U kunt de oude takken wegsnoeien, en de nieuwe laten staan.

Super, maar de boom doet het nu goed.

Het zijn drie planten naast elkaar maar het lijken er veel. Omdat Cortaderia breed uitgroeit en het groen overhangt, is het wel goed om de plant ruimte te geven. U snoeit de hele pampasgras, de pluimen zijn eigenlijk dood. nl/tuintips/planten-tegen-vorst-beschermen/. Ik heb een mooie grote groene bos met 6 pluimen. Onze Pampasgras in het voorjaar geplant.

De plant bloeit door tot in november en de pluimen blijven de hele winter aan de plant.

Het pampasgras loopt wel weer uit, het kan alleen wat langer duren voordat hij bloeit. bloeit met witte, rechtopgaande bloempluimen. Ze hebben voedzame waterdoorlatende grond nodig. Het voorjaar is een goed moment, na het snoeien. Ik heb hem eind januari gesnoeid en zag al heel wat dikke stengels. Als de plant vorig jaar goed groeide en bloeide met pluimen zal hij dat dit jaar waarschijnlijk ook doen.

Bij aankoop van meerdere stuks wordt de stukprijs verlaagd volgens onderstaande tabel.

Hoi, twee weken geleden 4 pampasgrassen in de voortuin gezet ( de mini ) nu slaan 2 van de 4 aan en de andere twee worden in de topjes bruin. De andere doet helemaal niks, blijft stro, en er komen ook nog geen groene punten in. We hebben er geen vertrouwen in dat dit nog goed gaat komen. Het smalle blad vormt en losse pol en hangt sierlijk over. Misschien is een andere plek ook een idee; hij wordt elk jaar ietsje groter.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen