10 balkon tuin ideeën - creëer uw perfecte toevluchtsoord - de midden-gesized tuinen blog

10 balkon tuin ideeën - creëer uw perfecte toevluchtsoord - De Midden-Gesized Tuinen Blog.

als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een acre.

10 balkon tuin ideeën creëren uw perfecte haven.

Landschap ontwerpers Angela Choi en Alison Malouf van.

En ze hebben ook balkons zelf. Dus ze weten echt wat werkt en wat niet. Hier zijn hun tips, plus extra inspiratie uit drie andere balkontuinen.

Wat is het aspect? Zonnig, winderig, beschaduwd? Denk niet dat de omstandigheden hetzelfde zullen zijn als op de grond.

Zoek uit welke belasting het balkon kan nemen. Als er geen informatie is, houd het gewicht tot minder dan 70 kg per vierkante meter.

Beslis wat u wilt doen op uw balkon. Een eenzame haven of een plek voor vrienden? Wildlife vriendelijk of een extra kamer in uw huis?.

Kies lichtgewicht materialen voor potten, plantenbakken, bogen en meubels. Je kunt zelfs lichtgewicht compost krijgen.

Plaats grote of zware potten of meubels dicht bij de gebouwen muren als dat is het sterkste gebied.

Gebruik verticale ruimte voor het planten van bogen, opknoping manden, verticale planten systemen.

Beginnen met droogtetolerante en windtolerante planten, maar experimenteren met wat werkt op je eigen balkon micro-klimaat.

Gebruik kleur op muren, potten en planters voor definitie en atmosfeer.

Planten in potten moeten in de zomer en het hele jaar door water geven.

Je kunt zelfs onder je voeten planten met behulp van een raster (zie hieronder!).

Deze balkontuin van Alison Malouf en Angela Choi van Flock Party design studio laat zien hoe je letterlijk planten kunt kweken op elk gebied van je balkon van ondervoet naar boven. Het is ontworpen als een vogelvriendelijk balkon. Vogels kunnen de mos onder het raster gebruiken als nestmateriaal.

Wanneer je begint met de meeste tuinen, begin je met het aspect. Is het in volle zon of zeer schaduwrijk? Hoe winderig is de site? Hoe is de grond als?.

Natuurlijk, op een balkon tuin, je hoeft niet te denken over de grond, maar het is belangrijk om te beoordelen hoe zonnig of schaduwrijk het balkon is en of het is uitzonderlijk winderig.

Neem niet aan dat de omstandigheden vergelijkbaar zullen zijn met die op de grond in de buurt. Zelfs als je leeft in een mild klimaat, kan hoger zijn je blootstellen aan sterkere winden, zegt Angela. Sommige planten die het goed doen in tuinen op de grond zullen niet omgaan met de extra winden hoger. Sommige bomen, bijvoorbeeld, nemen dat goed aan en zullen kleiner worden in een natuurlijk bonsai effect.

En er is een andere factor het gewicht van uw balkon tuin. Het is een goed idee als je kunt krijgen van de structurele tekeningen voor uw balkon om te controleren welk gewicht per vierkante meter het balkon kan houden, zegt Angela. Je weet welke belasting het kan nemen en waar de structurele steun zijn, zodat je kunt uw zwaarste items daar.

Als er geen informatie over dit, probeer te houden dingen dicht bij de lading lager muren, waar er meer ondersteuning. Houd het gewicht van alles gecombineerd (inclusief meubels en mensen) onder 70 kg per vierkante meter. Dit is het standaard gewicht, en alle balkontuinen op RHS shows moeten voldoen aan dit.

Flock Studio ontwerpers Angela Choi en Alison Malouf beide hebben balkon tuinen zelf, zodat ze weten wat werkt en wat niet.

Is uw balkon tuin een plek om te zitten met een vriend? Of wil je eten te verbouwen? Maak een buitenkamer? Het is belangrijk om dit te beslissen voordat je iets koopt of ontwerpt.

Angela en Alison waren gefascineerd door de manier waarop vogels de infrastructuur van de stedelijke omgeving net zo goed gebruiken als mensen. Dus creëerden ze hun showtuin balkon voor zowel vogels als mensen, zegt Angela. Het concentreerde zich op de Euraziatische Jay en heette Jay Day, maar de principes zouden werken voor alle vogels.

Gaat u uw balkon gebruiken voor vogels kijken? Mij uitproberen een vogel kijken verrekijker van.

die sponsorde de Jay Day balkon tuin op RHS Chelsea. Het was echt een hele openbaring Ik kon een mus zien op de top van een hoge boom heel duidelijk van meer dan 100 meter afstand. Het raster achter mij toont stoel / tafel ingebouwd in het balkon. Het laat mensen toe om een koffie buiten en planten te groeien onder het voor de rest van de tijd.

U kunt uw balkon ook gebruiken voor het kweken van eetbare planten, zoals de Cirrus Garden deed, het creëren als een privé-ruimte voor meditatie en reflectie (de Blauwe Tuin) of als een werkruimte (De Pottentuin.

Kies de lichtste gewicht materialen mogelijk.

Gebruik de lichtste materialen voor potten, compost en meubels die je kunt vinden, zegt Angela.

Je kunt een lichtgewicht compost krijgen, zoals.

Controleer zijn gewicht zodra water is toegevoegd, echter, en houd daar rekening mee bij het houden aan uw gewicht per vierkante voet. (hoewel niet alle planten zullen genieten van dat, dus uitzoeken wat doen en welke dont is onderdeel van het ontwikkelen van uw balkon tuinstijl.) Als je gewone compost, Angela zegt dat je minder kunt gebruiken door het toevoegen van een lichtgewicht vulmiddel aan de bodem van de potten.

Leg grote of zware planters dicht bij de muur van het gebouw, want dat is het deel van het balkon met de meeste steun.

Laag de ruimte verticaal en horizontaal.

Angela en Alison lagen de balkonruimte door het te breken met zowel horizontale als verticale roosters en leuningen.

Bijvoorbeeld, het overhead bladerraster (zie foto hieronder) kan klimmende planten vasthouden, terwijl het ondersteunende verticale raster kan worden gebruikt voor opknoping planten, vogelvoeders of zelfs wassen. Het is een lichtgewicht structuur zonder te veel lichaam, dus het moet bestand zijn tegen wind.

Voeg bogen toe voor klimmende planten en opknoping planten. Hier kan het overhead bladerrooster gebruikt worden voor het ondersteunen van planten of vogelvoeders, maar je kunt ook kleding aan de lucht hangen.

Ze creëerden ook ingenieus een extra laag onder de voet. Er is een rooster bestrating rooster opgehangen rond 10cm van het balkonvloer, met mossen en varens groeien er doorheen. Je kunt er op staan zonder schade aan de mossen en varens. En het raster kan worden opgetild om voor hen te zorgen. Dit creëert extra groen en groeiende ruimtes. Sommige vogels gebruiken de mossen ook als nestmateriaal, en er zijn ook andere planten onder het rooster.

Een rooster bestrating raster laat mossen en varens te groeien op het balkon, maar je kunt nog steeds stap op het of zitten buiten. Dit is geschikt voor laag groeiende schaduw-liefhebbende planten en helpt bij het verhogen van de totale hoeveelheid groen in uw atmosfeer.

U kunt gebruik maken van standaard tuin bogen, beschikbaar in elk tuincentrum. Zoals ontwerper Jason Williams deed in Chelsea voor zijn Cirrus Garden. Het was gebaseerd op de bogen die hij gebruikte op zijn eigen balkon in Manchester, zodat hij weet dat het werkt. Hij heeft ook opknoping manden en planken voor potten toegevoegd.

Designer Jason Williams gebruikte standaard tuinbogen in zijn balkontuin. Ze lijken erg op de bogen op zijn eigen balkon in Manchester, die je op zijn kan zien.

Of hang een rooster op de muur voor opknoping gereedschap of planters, zoals William Murray deed in de The Potting Balcony Garden, gesponsord door Viking.

Er is nu een ruime keuze aan verticale plantersystemen op de markt.

sleuven samen en hebben een reservoir onder elke plant om water vast te houden.

en andere systemen zijn ook eerder als strips van.

Het is echter de moeite waard te onthouden dat veel kleine planters meer water nodig hebben dan een paar grotere potten.

Merk op dat links naar Amazon zijn affiliate en helpen deze blog te ondersteunen, zie.

Neem een voorsprong van alle vier de balkons op RHS Chelsea en gebruik levendige kleur. Het werkt goed in kleine ruimtes en ook in de open lucht.

Kloksgewijs van boven links: geel en zwart in het Potting Garden balkon, fel gekleurde potten in de Cirrus Garden, een meeslepende diepblauwe muur in het Blue Garden balkon en levendige blauwe bogen, raster en bladerdak in Angela en Alisons Jay Day balkon.

Probeer een sterke kleur te gebruiken zoals blauw voor raamkozijnen, leuningen of bogen, zoals het levendige blauw van Flock Studio's vogelvriendelijk balkon.

Of ga voor sterk contrast, zoals het geel en zwart van het Potting Garden Balkon.

Als je een diep, meeslepend effect wilt creëren, probeer dan een meditatieve kleur zoals diepblauw of donkerpaars, zoals met de Blauwe Tuin.

Of voeg kleur toe met levendige potten en bloempotten in roze en oranje, zoals in de Cirrus Garden.

Dit is echt het belangrijkste, zegt Angela. Niet alle planten zullen goed groeien op een balkon als het erg warm, erg droog of zeer winderig is.

Het RHS adviseert u om geschikte planten te kiezen, maar wat zijn dat?.

Het moeilijkste aspect van het planten van een balkon is meestal wind, dus deze post op.

de beste winderige tuin planten en oplossingen.

zal een aantal nuttige suggesties. Veel bomen groeien niet zo hoog in een winderige situatie, maar als de ruimte is beperkt op een balkon, dat is een goede zaak. Het kan een mooie natuurlijke bonsai effect creëren, zegt Angela.

Dennen en hawthorn zijn twee bomen die goed groeien in potten en goed zijn in winderige situaties.

Droogte-resistente mediterrane planten, zoals salie, rozemarijn, geums en lavendel zou ook goed zijn. Angela en Alison omvatten ook enkele gemakkelijk te groeien planten die worden beschouwd als onkruid op sommige plaatsen, zoals marsh marigolds, kruid robert, wilde thee en zoete houtkruip. Deze planten zijn veerkrachtig genoeg om te overleven de meer uitdagende omstandigheden die je kunt vinden op een balkon.

Planten die goed doen in de buurt van de zee zou ook goed omgaan met typische balkon tuinomstandigheden. Probeer venkel, verbascum of pelargoniums. Er zijn meer suggesties in mijn post op.

Maar elk balkon zal zijn eigen micro-klimaat, zegt Angela. Het is niet te duur om te experimenteren om te zien wat goed doet op uw specifieke balkon. Ik ben een grote fan van het zetten van een heleboel dingen op het balkon tuin, en wat het leven, je krijgt meer van.

Er zijn grenzen uitgesneden van het raster op het Flock Studio balkon, met mediterrane planten, zoals Salvia nemorosa Crystal Blue en Geum Petticoat Peach.

Besproeiing is erg belangrijk voor alle container tuinen, omdat het moeilijk voor regenwater om in een volledig geplante container te krijgen. Maar balkon tuinen zijn nog meer kans om uit te drogen omdat de wind droogt uit de potten. En als je een balkon boven je hebt, krijg je geen normale regenval op uw balkon helemaal.

Dit maakt het belangrijk om droogte-resistente planten te kiezen, hoewel je ze nog regelmatig moet water geven. Sommige mensen hebben een irrigatiesysteem, maar als je graag potten rond bewegen veel dat misschien minder geschikt is voor u.

Hoe maak je je balkon wild vriendelijk.

Als je vogels wilt aantrekken naar je balkon, vogelvoeders zijn het eerste dat in gedachten komt. En dat is belangrijk, maar wat bijna belangrijker is, is schuilplaats zegt Angela. Als je een kleinere vogel met roofdieren, je zult niet eten in open ruimtes. Je wilt in staat zijn om terug te krijgen naar de beschutting van bomen snel. Ze creëerden een bladerdak boven met de blauwe raster boog. Klimbers kunnen klimmen en bieden bescherming tegen roofdieren voor het voeden van vogels en je kunt de feeders ophangen.

Hij zegt dat veel mensen teleurgesteld zijn wanneer hun vogelvoeders niet echt gebruikt worden. En dat meestal omdat er geen veilige haven is voor kleinere vogels dicht bij de voerbak.

Voeg ook vogel- en bestuivervriendelijke planten toe. Angela en Alison namen een bug hotel in een hoek van het balkon door logs en mos op te stapelen.

Een hoek van de Flock Party balkon heeft een bug hotel van opgestapelde houtblokken. En om nog meer planten ruimte er een laag van planten op de top.

Water is essentieel voor elke wilde dieren vriendelijke tuin gebied. U kunt een kleine vijver of water functie in een balkon tuin maar zet het zo dicht mogelijk bij de muur van het gebouw. Dat is waar de beste structurele ondersteuning is.

Plaats vijvers, potten en water functies dicht bij de muur van het gebouw als de structuur is sterker daar. Dit is de vijver en waterval in Jason Williams Cirrus Garden.

Ik heb al gezegd dat het belangrijk is om structureel veilig op het balkon door het gewicht van het balkon tuinelementen te houden tot onder 70kg per vierkante meter.

En het is ook belangrijk om uw potten en plantenbakken te beveiligen zodat ze niet blazen of vallen. Dit kan iemand beneden verwonden of schade aan auto's of eigendommen veroorzaken. Niet evenwicht potten en planters op leuningen zorgen ervoor dat ze veilig worden opgehangen. Gezicht naar binnen is veiliger dan ze op te hangen aan de buitenkant van de leuning, en je zult ook genieten van de aanplant meer.

Pin om te onthouden hoe een balkon tuin te creëren.

een gratis wekelijkse e-mail met meer tuin tips, ideeën en inspiratie.

10 balkon tuin ideeën creëren uw perfecte haven.

Kijk ernaar uit om het balkon zich te zien ontwikkelen.

Bespaar tijd, moeite en geld in uw middelgrote tuin.

The Middlesized Garden is een deelnemer aan de Amazon Associates LLC, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

3 top tuin privacy tips hoe om uw tuin te laten kijken en voelen meer prive!.

10 gemakkelijke zorg groenblijvende potten voor het hele jaar door impact.

Gemakkelijk zorg groenblijvende potten om interesse en structuur toe te voegen aan uw tuin het hele jaar door. 10+ plantenkeuzes voor groenblijvende bomen, struiken en grassen voor potten.

Ik heb gedebatteerd over de cruciale kwestie van welke kleur mijn schuur te schilderen. Schilderen van uw schuur transformeert uw tuin. En de verf zal ook langer duren.

8 stappen naar de lange dunne tuin van uw dromen.

Emma en Mel verhuisden naar een huis in Pinkster met een lange dunne tuin. Ze kwamen uit een Londense flat met een kleine binnenplaats: Ik heb gedroomd over hoe ik.

Hekken voor privacy 9 geweldige ideeën voor tuin screening.

Hekken voor privacy hoe om uw tuin of achtertuin meer prive, plus nieuwe hekken ideeën uit de 2021 shows. Wat je moet weten om het juiste hek voor uw tuin te kiezen.

De 8 beste perfect-voor-privacy tuin bomen.

De beste tips bij het kiezen van perfect-voor-privacy tuin bomen. Welke bomen om te kiezen, waar ze te planten en hoe om uw tuin privé te maken.

© 2022 The Middle-Sized Garden - Gardening Blog.

Ongeautoriseerd gebruik en/of duplicatie van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de auteur en/of eigenaar van deze sites is strikt verboden. Uittreksels en links kunnen worden gebruikt, mits volledige en duidelijke krediet wordt gegeven aan De Midden-Gesized Tuin met passende en specifieke richting naar de oorspronkelijke inhoud. Foto's van de site kunnen worden gekocht, alstublieft.

Sorry, uw blog kan geen berichten per e-mail delen.

Die van ons is ontzettend groot en hoog en breed geworden.

De ideale periode om pampasgras aan te planten is de lente, nadat de nachtvorst voorbij is en de temperatuur is gestegen.

Je kunt dan ook de eventuele bruine, dode bladeren verwijderen. Gelukkig kunnen tuinplanten niet op de kalender kijken. Hiervoor kan je een rijke compost of een meststof met langdurige meststof gebruiken. Kan dat? Hij is wel mooi groen, dus er zit wel leven in. Al ruim 10 jaar genieten we van een enorme bos pampagras id tuin. Pampasgras snoeien hoort daar natuurlijk ook bij. Uw planten teveel water gegeven? Dan kunnen ze last krijgen van wortelrot. U hoeft deze bladeren niet te verwijderen, want dit dient als bescherming tegen de kou. Als de 4 punten in het artikel niet op uw Cortaderia van toepassing zijn, kunt u nog een jaartje afwachten of nieuwe planten aanschaffen.

Wat kan ik verwachtten? Gaat hij het nog doen? Bijvoeden / geduld hebben? Of een nieuwe planten?.

Dit zijn oude stengels die niet opnieuw gaan bloeien. Bij het werken aan dit gras kan men het beste handschoenen dragen, want de randen van het blad zijn erg scherp. Je kan de siergras het beste elk jaar eind februari / begin maart terugsnoeien, snoei tot ongeveer 25 cm boven de grond alles af. Nu heb ik helaas alleen groen, 1,5m hoog gras maar geen pluimen.

Tot hoe er boven de grond moet je een Cortadaria selloana Pumilla eigenlijk snoeien.

Vanwege onze vakantiesluiting kunnen wij u nu pas antwoorden. Daarnaast is voldoende zon nodig voor goede bloei. Van augustus tot november bloeit de 'Alba' met mooie. Met vriendelijke groet, Bianca van Hoof-Grotenbreg. Maar de pluimen zijn gewoon wit! Heel jammer. Omdat Cortaderia breed uitgroeit en het groen overhangt, is het wel goed om de plant ruimte te geven. Pampasgras verdort in de winter en kleurt dan geel. Dat bevordert de groei en bloei.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras informatie

Hij verdort niet, maar er lijkt nauwelijks groei in te zitten.

Voor een goede ontwikkeling van de pluimen is voldoende vocht en voeding in het voorjaar belangrijk.

Beste, Ik heb een enorme brede pampasgras (zeker 1,5m2 op 2,5m hoog) in mijn tuin. Pampagras te laat gesnoeid, er komen al groene scheuten uit. Afwatering in de potten is belangrijk. Bij aankoop van meerdere stuks wordt de stukprijs verlaagd volgens onderstaande tabel. COMPO Vloeibare Meststof Kamerplanten & Palmen. 99 om je bestelling goed te verpakken en verzenden. De bloeitijd van een Pampasgras ligt in september en oktober en de bloemen zijn wit van kleur.

Een jonge plant in pot zou u in de wintermaanden bij vorst extra kunnen beschermen door de pot in te pakken met noppenfolie en de aarde af te dekken.

Eventueel laat u de groene scheuten ongemoeid. Ja, pas in het voorjaar alles snoeien. Over het algemeen kan je pampasgras ook in de late zomer of vroege herfst aanplanten. Hoe zou dat komen en wat kan ik daar aan doen. Het beste kan dan het blad bij elkaar gebonden worden zodat er niet zoveel (regen-)water in het hart van de plant kan komen.

Wacht er nog even mee tot u de eerste jonge scheuten ziet verschijnen, dat zal afhankelijk van de temperatuur rond maart/april zijn.

waarvan de meeste in Zuid-Amerika, enkele in. Hier vindt u meer informatie over het verzorgen en snoeien van pampasgras:https://www. Weet u nog welke soort u heeft? Daar zou het aan kunnen liggen. Het snoeien van pampasgras gaat gemakkelijk met een scherpe, schone heggenschaar. Als het siergras in een pot is aangeplant, kan die niet alleen last hebben van vocht, maar ook van kou doordat het volume grond in de pot beduidend lager is, waardoor de wortels niet zo goed beschermd zijn tegen vorst. Laat verse groenpunten met rust, maar oude verdorde stelen kunt u gerust nog wegsnoeien. Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy. Een snoeischaar is te klein voor deze klus. De losse, wuivende pluimen ook binnen gezet kunnen worden? De pluimen kunnen wel 80 cm lang worden!.

Bij te droog water geven, bij te nat voorlopig niets aan doen.

En wil hem in de voortuin plaatsen. Het pampasgras (Cortaderia selloana) is door zijn grote pluimen zeer decoratief. Een scherpe zaag kan ook handig zijn om de dikke wortelkluit in kleinere stukken te verdelen. Snoeien stimuleert de plant ook om nieuwe pluimen aan te maken.

Verbeter de grond voordat u op dezelfde plek iets nieuws plant, wij adviseren hiervoor Vivimus te gebruiken.

Als ze heel hard groeien verbruiken ze veel water en voeding.

nl/tuintips/pampasgras-snoeien/ Het kan zijn dat hij laat in bloei komt doordat hij in het voorjaar wanneer hij tot ontwikkeling moet komen niet genoeg water en voeding heeft gehad. op lange rechtopstaande stengels. Als je geen tuin hebt, kan je ook compactere soorten in een pot aanplanten. Moet je alle wortels die in de grond zitten, na het verwijderen van de kluit (harde kern) ook eruit halen? Het is een enorm netwerk! In de border waarin 4 stuks stonden willen we nu andere vaste planten zetten. Dit voorjaar kunt u het pampasgras snoeien, dat kan vanaf nu (eind maart) ongeveer of zodra u de eerste nieuwe groene scheuten vanuit het hart ziet groeien. Cortaderia selloana - Pampasgras | De Tuinen van Appeltern. U kunt beter wel snoeien, dat stimuleert de plant om fris en nieuw blad aan te maken. Deze groeien snel uit en in het najaar komen er nieuwe halmen. De plant heeft liever af en toe veel water dan elke dag een beetje.

Er zouden nieuwe groene sprieten te voorschijn moeten komen.

Ik geef hem veel water (misschien achteraf wel te veel) en misschien moet hij langer in de zon staan? Kunt u mij hierin adviseren? Alvast bedankt. Helemaal doodgevroren, ondanks bescherming met noppenfolie. Nu lijkt gras te overwoekeren Met vriendelijke groet Nicole Tesser. De potinhoud moet minimaal 30 liter (idealiter 50 tot 60 liter) bedragen zodat het pampasgras zich optimaal kan ontwikkelen. mag ik hem nu al snoeien ? Hij is ons veels te groot, niet meer mooi! Alvast bedankt voor uw reactie!. Zeer betrokken en een duidelijk antwoord. Beste, als de pampas het eerste jaar niet gebloeid heeft, moeten we dan wel snoeien of laten we hem doorgroeien, zodat de plant zijn "tweede jaar" ingaat en dan misschien wel pluimen geeft?. Bij langdurige strenge vorst bestaat wel de kans dat het gras bovengronds afsterft. Hoe je planten beschermt lees je hier: https://www.

De plant is een laatbloeier, want de pampasgras bloeitijd is van augustus tot en met oktober.

Ik heb 3 stuks waarvan 2 nog geen uitloop hebben van nieuwe bladeren. U zou dan het pampasgras op een gegeven moment kunnen verjongen door het uit de bak te halen en te delen, waarbij u alleen de jonge delen weer terug plant in verse potgrond. Wij hebben pampasgras maar helaas geen pluimen hebben de planten twee jaar nu! Hoe komt dat?. Wat is de maximale hoogte van de pampasgras?. Hallo, ik heb nu al een paar jaar pampusgras in mijn voor en achtertuin staan en achter is hij erg groot. Het kan soms echter zinvol zijn om in bepaalde gevallen te snoeischaar te hand te nemen als je zo lang mogelijk wilt genieten van de mooie, opvallende bladeren. Hoe ouder pampasgras is, hoe meer pluimen deze krijgt.

Het pampasgras groeit ook op gedeeltelijk schaduwrijke plekjes maar het gebrek aan uren zonneschijn kan de groei negatief beïnvloeden, waardoor de plant haar volledige schoonheid niet compleet kan ontplooien.

Meer weten over ziekten en plagen bij planten? Lees dan het artikel 'Plantenziekten' >>. Wij raden 3 stuks per vierkante meter aan. Als u een jonge plant heeft gekocht, dan kan het zijn dat er het eerste jaar nog geen pluimen verschijnen. Als het nog kan, kunt u boven de nieuwe scheuten afknippen of de uitgebloeide / oude stengels er tussen uit knippen bij de grond. Het was niet zo groot, maar nu al bijna 1,50m. Het is nu nat genoeg, maar wordt het droger geef dan water. Pampasgras heeft in tegenstelling tot andere siergrassen zijn blad in de winter nodig om zich te beschermen tegen de kou. Ook nog de mogelijkheid voor een klacht na de winter. Misschien is het dan niet meer nodig.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen