Verlichting zal een lange weg gaan om binnenplanten gezond te houden in de winter

Verlichting zal een lange weg gaan om binnenplanten gezond te houden in de winter.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen die direct in je inbox worden uitgebracht.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox afgeleverd.

Brian Minter: Passende verlichting gaat een lange weg om binnenplanten sterk en gezond de hele winter lang te houden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Passende verlichting zal een lange weg gaan om binnenplanten sterk en gezond de hele winter lang te houden.

Brian Minter: Passende verlichting gaat een lange weg om binnenplanten sterk en gezond de hele winter lang te houden.

Opinie: Binnenplanten zijn zo gunstig voor ons emotionele welzijn tijdens de donkerste maanden van het jaar.

Kruiden gedijen binnen met aanvullende verlichting.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kunnen een affiliate commissie verdienen van aankopen gemaakt door middel van links op deze pagina.

Terwijl we in de late herfst en beginnen te verliezen veel van onze natuurlijke daglicht, veel van onze binnenplanten zullen beginnen te worstelen. Hoewel we onze planten dichter bij ramen in deze tijd van het jaar, de slechte kwaliteit van zowel direct als indirect licht wordt verder aangetast door wolkender weer en minder zonnige dagen. Het kleine beetje zon die we krijgen is ook minder effectief als we dichter bij de winter zonnewende, en de zon zinkt steeds lager op de horizon.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Met de huidige hernieuwde interesse in tropische planten, veel woningen vandaag de dag bevatten een aanzienlijk aantal, die allemaal kwaliteit licht nodig hebben om te blijven groeien in de minder-dan-ideale huishoudelijke omstandigheden in de winter. Tender cactus en succulenten zullen ook veel meer licht nodig hebben, zelfs als ze in de buurt van een zonnig venster.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Passende verlichting zal een lange weg gaan om binnenplanten sterk en gezond de hele winter lang te houden.

Om een beter begrip over binnenlicht opties te krijgen, sprak ik met Jorge Lujan, algemeen manager van SunBlaster Lighting in Langley. Lujan heeft 20 jaar ervaring in verlichting. Hij deelde een aantal zeer interessante details over het aanvullen van licht voor binnenplanten tijdens de late herfst en winter. Volgens Lujan, noch fluorescerende noch gloeiende verlichting biedt het juiste lichtspectrum dat planten nodig hebben.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

De afgelopen 25 jaar werkt SunBlaster Lighting, een pionier in binnenverlichting, samen met kwekers die een breed scala aan groente- en sierplanten produceren. Dit bedrijf is ook sterk betrokken geraakt bij huisverlichting om mensen te helpen bij het kweken van hun eigen voedsel en het verbeteren van de kwaliteit van hun binnenplanten.

Lujan zei dat door het gebruik van de juiste, full-spectrum verlichting, planten kunnen gebruik maken van verschillende stralende energie om een grotere verscheidenheid aan voedingsstoffen te produceren als ze groeien. Het blauwe spectrum helpt bij de groei van wortels en de ontwikkeling van bladeren en fruit. De oranje, gele en groene spectra zorgen voor de ontwikkeling van chlorofyl en sommige gele en rode pigmentatie in planten. Verre infrarood en infrarood spectra controleren de grootte, vorm en timing van bloeiende planten. SunBlasters full-spectrum LED-lampen zijn echt gunstig als aanvullende verlichting voor alle binnenplanten in deze tijd van het jaar.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Tijdens mijn gesprek met Lujan, Ik heb veel geleerd. Er is geen cookie-snijder aanpak, zei hij. Zijn methodologie is zeer wetenschappelijk. Kunstmatige verlichting, aangepast aan elk type gewas, helpt planten om gezond te blijven en goed te groeien. Planten hebben fotoreceptoren die hen toelaten om stralende energie van licht te transformeren in fotosynthese, terwijl het gebruik van kooldioxide en water om zuurstofglucose en water te produceren.

De hoeveelheid licht, de intensiteit van het licht, de afstand tot planten en de lengte van de tijd die de lichten zijn aan, maken allemaal een verschil. Bij commerciële plantenteeltactiviteiten worden deze factoren zorgvuldig gemeten en berekend voor elk gewas.

Ik vroeg Lujan of hij hun proces voor de interieur tuinman kon vereenvoudigen. Hij zei dat als mensen groeien microgreen, beginnende zaden of het nemen van stekken, de planten niet hoeft te zijn in de buurt van een venster zo lang ze de juiste aanvullende verlichting. Hij beveelt een prismatische lens strip licht, die, afhankelijk van het gewas, moet worden geplaatst vier-tot-16 centimeter boven de planten. Hij zei dat de grootte van het licht gewoon afhankelijk van het aantal trays worden gebruikt. De verlichtingseenheden komen in 24-of 48-inch maten. Voor een optimaal effect, ze moeten worden ingeschakeld acht tot 10 uur per dag.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Aanvullende verlichting ondersteunt de groei van jonge bloeiende starter planten.

Veel mensen hebben hun succulenten geplaatst in de buurt van hun helderste ramen. Echter, deze planten zou profiteren van langere, meer intense uren van licht. Voor succulenten, Lujan suggereert T5 HO strip verlichting set ongeveer 12 tot 24 centimeter boven de planten voor ongeveer 12 tot 14 uur per dag.

Iets waar ik me niet van bewust was met dit soort verlichting is het belang van het aanpassen van de verlichting aan de natuurlijke cyclus van licht en duisternis. Met andere woorden, begin vroeg op de dag te lichten en uit te breiden tot de vroege avond, afhankelijk van uw timing. Zorg ervoor dat de lichten uit zijn zodra het natuurlijke daglicht is verdwenen.

Voor vier- en zes-inch tropische, zoals Afrikaanse viooltjes en andere kleine bloeiende planten, een T5 HO LED strip licht, gebruikt 8-tot-12 uur per dag op een hoogte van ongeveer 24 inch zou ideaal zijn.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Voor grotere tropische planten, vooral die gelegen buiten de ramen, schorsing van de aanvullende verlichting van het plafond ongeveer drie meter boven de planten. Lujan zei dat het ook belangrijk is om uw lichten minstens zes tot acht centimeter van het plafond te houden voor een goede luchtstroom. Voor deze situatie, 12 tot 14 uur extra licht per dag zal houden uw planten groeien en er geweldig uitzien. De prismatische LED-strip licht zou een goede keuze voor deze grotere planten.

Met behulp van aanvullende verlichting in onze huizen tot in maart zal echt helpen onze planten zich aan te passen aan de kortere perioden van daglicht en de slechtere kwaliteit van het licht in deze tijd van het jaar. Ik hou van het gemak van SunBlaster lichten omdat alles wat je hoeft te doen is ze in te sluiten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Door het gebruik van LED-lampen schat Lujan een energiebesparing van ongeveer een derde, die, vandaag, is ongelooflijk belangrijk. Ze hebben ook timers om aan de lichten te gaan, zodat je ze kunt laten aan terwijl je weg en weten dat ze zullen afsluiten op een vooraf bepaalde tijd.

Naast de verlichting, houd je huis een beetje koeler, zelfs een paar graden. Een koelere temperatuur zal helpen de vochtigheid op een niveau planten nodig hebben. Situeer uw planten weg van het verwarmen van ventilatieventilatoren en open haarden.

Binnenplanten zijn zo gunstig voor ons emotionele welzijn tijdens de donkerste maanden van het jaar, en de juiste verlichting zal een lange weg gaan om ze sterk en gezond de hele winter lang te houden.

Deel dit artikel in je sociale netwerk.

Brian Minter: Passende verlichting zal een lange weg gaan om binnenplanten sterk en gezond de hele winter lang te houden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als u het niet ziet, controleer dan uw spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline News zal binnenkort in uw inbox staan.

We hebben een probleem met het aanmelden van u.

6: 946 nieuwe gevallen, 11 sterfgevallen over een periode van drie dagen

COVID-19: Delta variant meer een zorg dan Omicron: B.

paar heeft twee appartementen in huis één voor haar kinderen, één voor hem.

Foto's tonen belachelijk grote goudvissen die Canadese haven overnemen nadat ze in het wild zijn vrijgelaten.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren alvorens te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mail notificaties ingeschakeld die u nu ontvangt een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, is er een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker u opmerkingen volgt.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Snoei ik hem dit jaar al terug? Of laat ik de pluimen staan en snoei hem volgend jaar voorjaar? Gr Belinda.

Nee hoor, pampasgras komt pas laat in bloei.

Wanneer kunnen we hem het beste uitsteken om 'm elders een goeie kans te geven? En is het dan beter om dan ervoor of erna te snoeien, of helemaal niet? We horen 't graag!. Ik heb de plant nu kort geknipt en zoek een nieuwe plek in de tuin, om minder last van het afgewaaide spul te hebben. Goeiedag! Mijn naam is Elise en ik ben op zoek naar pluimen van pampasgras ter decoratie. Bij voorkeur doe je dit niet later omdat je dan misschien nieuwe, groene scheuten beschadigt. Teveel nattigheid in de winter is niet goed voor het pampasgras, een te. Wij proberen u altijd antwoord te geven!.

Pampasgras wordt groter, maar bij het ouder worden zal ook de binnenkant steeds minder licht krijgen en kaal worden.

Zelfs in een forse pot is dit siergras fantastisch. Bij het planten van pampasgras is het belangrijk dat de grond voedzaam (kalkrijk) en goed doorlatend is. -soort niet meer mag verhandeld worden binnen de Europese Unie. I, heb pampasgras staan als ik hem snoei moet ik dan de pluimen eruit halen. In Nederland en België zijn de planten goed bestand tegen vorst, wind en zelfs zeewind. Bescherm je pas verplante pampasgras wel tegen strenge vorst, bijvoorbeeld met dennentakken (van de kerstboom!) of met stro en jute.

Wat voor meststof kunnen we het best gebruiken om ze een goede herstart te geven?.

Gelukkig kunnen tuinplanten niet op de kalender kijken. Bovendien kun je dan ook de vlinderstruik snoeien zodat je er beter bij kunt. Mijn pampasgras doet het heel goed. Let op dat u de potgrond niet helemaal laat uitdrogen en geef (vloeibare) voedingsstoffen - door het water geven spoelen aanwezige voedingsstoffen uit de grond.

Snoeien stimuleert de plant ook om nieuwe pluimen aan te maken.

Na een week terug gesnoeid naar 25cm. Mijn buurman heeft ze ook staan en die doen het prima. kan zorgen voor een slechte bloei. Maar daar schijnt de zon pas later op de dag zo vanaf 16u ongeveer. Ben je op zoek naar Cortaderia selloana? De Cortaderia selloana is ook wel bekend als Pampasgras.

Vergeet niet goed water te geven na het aanplanten.

Net als de andere ongeveer 14 soorten pampasgrassen, komt het uit de tropische en gematigde zones van Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland, waar het wordt gevonden op zanderige en alluviale bodems. Wanneer moeten ze uitkomen? Of door de winter zijn ze dood? Ze waren onbeschermd door de winter. Het is een erg droge en hete zomer geweest, waarbij een tekort aan water kan zijn ontstaan. Hebben we risico dat de worteld weer uitgroeien tot planten ?. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 3 okt 2021 om 18:46. Een pampasgras wil minimaal halfschaduw, dus zo'n 3 uur zon per dag, meer zon is beter. Voor een kleine tuin is deze dan ook niet geschikt. U kunt ze wel afknippen en in een vaas zetten als ze nog mooi eruit zien. ik heb momenteel een aantal mooie pampaspluimen staan die weg mogen/moeten.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost pampasgras

Deze grassoort kan wel 2 meter hoog worden en 1 meter breed.

Het is inmiddels 2 april (we lopen een beetje achter met het beantwoorden van de vragen ;-)).

Als u de plant geen extra bescherming heeft gegeven in de winter, kan het zijn dat ze zijn stuk gevroren. Water kunt u controleren door de potgrond te voelen met uw vinger of een kuiltje te graven naast de kluit. U kunt de potten op een lichte plek laten overwinteren. Weet u nog welke soort u heeft? Daar zou het aan kunnen liggen.

De grond moet goed water doorlatend zijn.

Bestelt u een P9 (kleinste maat) dan komen er het eerste jaar wellicht helemaal geen pluimen. Vorig jaar bloeide mijn roze pampasgras voor het eerst met een aantal pluimen. Dit gaat makkelijk met een scherpe heggenschaar. Pampasgras blijft dan wel wat kleiner dan dat u hem in de volle grond plant. Echter sinds vorig jaar werd na de snoeibeurt zichtbaar dat de kern vd plant weg is. Tweehuizige, grote rozetten vormende vaste plant, waarvan oude exemplaren op gunstige standplaatsen wel 2,5 tot 3 meter hoog kunnen worden.

Verbeter de grond voordat u op dezelfde plek iets nieuws plant, wij adviseren hiervoor Vivimus te gebruiken.

Beste, Ik heb een enorme brede pampasgras (zeker 1,5m2 op 2,5m hoog) in mijn tuin. Ik weet niet precies wat u bedoelt, maar pampasgras kan ook in een border aangeplant worden. Voor dat laatste doel gebruikt men steeds vrouwelijke planten, die veel mooiere bloeiwijzen bezitten. Door pampasgras te snoeien, wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe bloemstengels en bladeren. Pampasgras zaait zichzelf niet zomaar uit!. Zo komt er weer ruimte voor nieuwe bladeren en bloemstengels.

Het voorjaar is de beste tijd om pampasgras te planten.

De houden van een beschutte plek in de volle zon en voedzame, goed doorlatende grond.

Pampasgras woekert niet, maar groeit polvormig. Het gras is dit voorjaar nog noet gensnoeid, is het raadzaam dit nog te doen of tot volgend jaar te wachten en nu niets aan het gras te doen. Onlangs heb ik 2 grote pampasgrassen overgeplaatst. Pampasgras (Cortaderia selloana 'Senior'). Het zal dan allemaal uitgedroogd zijn en/of afbreken. Als hij goed is uitgegroeid zou het toch ook moeten bloeien Of heb je toevallig de cultivar Rosea? Deze zou in ons klimaat vaak maar moeilijk in bloei komen. Pampasgras (Cortaderia) is een prachtig siergras dat bloeit met grote pluimen. Het kan wel een aantal jaar duren voordat een pampasgras is volgroeid. Voor een goede bloei is de juiste plek van belang.

Pampasgras groeit polvormig en woekert niet.

Wij hebben twee prachtig, grote pampasstruiken sinds het voorjaar die het heel goed doen. Zorg wel dat u voldoende water geeft na het aanplanten, helemaal in warme zomers. Mijn vraag is komt dit nog goed kan ik wat doen of moet ik de plant als verloren beschouwen wat ik niet hoop Vrg Fred.  Deze tuinplant gedijt het beste op vochtige, goed gedraineerde, kalkrijke grond in de volle zon of halfschaduw. Je kunt bij pampasgras het beste de bladeren bij elkaar binden vóór de winter invalt. In hetzelfde artikel (https://www. Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief om wekelijks de laatste aanbiedingen in uw mailbox te ontvangen.

Kan ik in het voorjaar na het snoeien de plant in tweeën of drieën steken en een deel opnieuw gaan planten? en hoe kan ik dit het beste doen?.

De meeste planten kun je het beste verplanten in het najaar bij voorkeur in oktober en dat geldt ook voor siergrassen. Cortaderia wil niet steeds te nat staan. Kies daarom als standplaats voor pampasgras een warm en beschut plekje in uw tuin uit, in de zon of halfschaduw. De dikke veerachtige pluimen staan op stevige stengels, zijn zilverig wit tot iets roze en steken ver boven de bos fijn blad uit. Pampasgras (Cortaderia selloana 'Pumila'). Het binnenste deel is misschien niet meer zo goed, dat plant u niet meer terug.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen